Het is super goedkoop, makkelijk mee te nemen, versterkt de spieren en botten en verbeterd de cardiovasculaire conditie! Met een springtouw workout van 10 a 15 minuten verbrand je je overtollige calorieën en zorg je voor minder stress. Regelmatig touwtje springen maakt je fit en laat jou weer heerlijk positief in het leven staan! Een sport springtouw hoort thuis in elke sporttas.

Touwtje springen kan overal gedaan worden en is dus voor iedereen betaalbaar. Je pakt je springtouw er makkelijk bij op de momenten die jou het beste uitkomen. Naast het dat je met een sport springtouw een effectieve aerobe oefening doet, is het ook gewoon leuk om te doen! Wacht dus niet langer en haal dat springtouw in huis! Begin morgen nog met oefenen en voel je ook Sterker, sneller en fitter!

[products=blog_springtouw]

 

Kan je afvallen met een fitness springtouw?

Touwtjespringen verbrand meer dan joggen. Verbrand tot wel 1300 calorieën per uur met een actieve fitness springtouw workout! Met 15 minuten touwtjespringen verbrand je ongeveer net zoveel als 30 minuten hardlopen!

Verbeter de cardiovasculaire gezondheid met een sport springtouw

 Je cardiovasculair systeem omvat het hart, de slagaders en de aders die het bloed en zuurstof van het hart naar de rest van uw lichaam transporteert. Springtouwen leidt tot een cadio-respiratoire verbetering, wat betekend dat het hart sterker wordt en het meer bloed door het lichaam kan pompen, dus meer zuurstof en voedingsstoffen aan de weefsels kan leveren. touwtje springen is dus meer dan alleen maar leuk om te doen!

Springtouwen verbeterd de balans

Spring jij regelmatig met je springtouw? Dan verbetert je je coördinatie en flexibiliteit en helpt het ook om je evenwicht te verbeteren.

Hoe beginnen met touwtjespringen?

Als jij wil beginnen met touwtje springen dan heb je natuurlijk een springtouw nodig wat voldoet aan een aantal eisen. Een fitness springtouw hoeft helemaal niet duur te zijn maar je hebt wel verschil in kwaliteit. Bij springtouw.nl zijn al onze sport springtouwen geschikt om een goede work-out mee te doen!

Zorg ervoor dat je springtouw op de juiste lengte is! Zoek daarna een mooie plek uit om te springen. Om te springen heb je niet veel ruimte nodig, maar het is fijn als je je geen zorgen hoeft te maken om die mooie vaas of je favoriete foto’s aan de muur.  Heb je een fitness matje? Gebruik deze dan om lekker op te springen. Dit zorgt voor iets meer demping en je springtouw en vloer gaan langer mee.

Hoe gebruik je een springtouw?

Waarschijnlijk heb je het al vanaf de basisschool geen springtouw meer aangeraakt. Het lijkt zo simpel maar een springtouw workout vergt toch nog best veel van je coördinatie! Heb je moeite met de voet hand coördinatie bij het touwtje springen,  dan kun je eerst rustig beginnen met een paar losse oefeningen.

Pak beide handvatten in een hand en draai ermee naast het lichaam om een gevoel van ritme te krijgen. Springt vervolgens denkbeeldig over het touw en doe dit maximaal 1 minuut.

Klaar om echt lekker te gaan touwtje springen? Doe het dan in het begin een beetje rustig aan! Je lichaam heeft wat tijd nodig om te wennen aan de nieuwe bewegingen en belasting. Start met korte spring sessies en herhaal deze een aantal keer. Hierdoor raak je niet vermoeid en leer je sneller de vaardigheid om een goede springtouw workout te doen. Begin lekker met 20 a 30 seconden springen achter elkaar en probeer dit uit te breiden naar 2 a 3 minuten.

Heb je het touwtjespringen lekker onder de knie? Er zijn tal van variaties zodat je je springtouw work-out leuk en uitdagend kan houden.

Jump on!